FILOZOFIJA

Živimo u eri globalne potrošnje čija brzina stalno raste. Nije tajna da je i modna industrija na čelu potrošačke ludnice. Rezultati se očituju u velikim količinama otpada koji utječe na okoliš i prirodu oko nas (u Hrvatskoj tekstilni otpad čini cca 8% ukupnog otpada) Zato podizanje svijesti i davanje šansi obnavljanju, redizajniranju i oblikovanju "tekstilnog otpada" predstavlja nove izazove u istraživanju pametnog načina i pojedinca i modne industrije.

Kroz radionice u duhu "Uradi sam" i kolektivne ideje pomažemo pojedincu razbiti barijeru između potrošača i kreatora, pozivajući ga na povratak kreativnosti koja se negdje izgubila u industriji.

Rukama kroz iskustvo.

Reciklist pozva na ponovno otkrivanje činjenice da vlastita izrada  nije aktivnost koju  bismo trebali zbjegavati radi nedostatka slobodnog vremena, već ugodan i razigran proces istraživanja i stvaranja novih vrijednosti. Nove vrijednosti, preoblikovani, reciklirani proizvodi prožeti su značenjem autentičnog i oživljenog duha stvaranja.Takvi predmeti imaju manju vjerojatnost da će završiti na nekom odlagalištu otpada i u konačnici : procesom izrade i stvaranja pokrećemo novi način smanjivanja tekstilnog otpada.
Aktivnosti projekta započinju tamo gdje brza potrošnja i modna industrija završavavaju svoj ciklus. Proces istraživanja i stvaranja započinje od nekog kraja. FROM TRASH TO TRAND.

Reciklisti